Friday 16 September 2011

Verbetering van eigenwaarde

Geloof in je droom en zij komen ware, geloof in jezelf en ze zullen uitkomen - dit is zeker een manier om de verbetering van eigenwaarde.
Voetbal was altijd geïnteresseerd John en hij wilde zijn college football team. Maar hij nooit de moed gehad om zelfs gaan praten met de voetbaltrainer, uit angst dat hij zou vrijwel direct worden afgewezen. Dit is een voorbeeld van een laag gevoel van eigenwaarde. Net als John, er zijn veel mensen die lijden aan een gebrek aan of zeer lage eigenwaarde.
Self Esteem
The term eigenwaarde kan worden uitgelegd als een essentiële kwaliteit dat men zou moeten hebben, een zelfverzekerd en onafhankelijk persoon te worden. Het wordt ook wel als zelfstandige trots, waar de persoon voelt zich trots op zichzelf en de dingen die hij doet. Een persoon met een hoge eigenwaarde beschouwt zichzelf in staat om te bereiken wat hij beschrijft te doen. Hij weet niet alleen over zijn sterke punten, maar ook zijn zwakke punten. Aan de andere kant een persoon met een laag gevoel van eigenwaarde twijfelt aan zijn vaardigheden voor elke stap die hij neemt, en deze houding kunnen leiden tot falen in zijn professionele en persoonlijke leven. Hieruit blijkt zeker op het belang van het hebben van een hoge zelfwaardering. Het is belangrijk om op bepaalde manieren om zelfvertrouwen die van essentieel belang voor de ontwikkeling van iemands totale persoonlijkheid te verbeteren kennen.
Improve Self Esteem: Tips om Zelf eigenwaarde te verbeteren
Een van de voornaamste oorzaken van een lage eigenwaarde is dat mensen zichzelf vergelijken met anderen in het gebied van fysieke verschijning, sportieve of academische vaardigheden, enz. De fout wat mensen hier doen is dat ze zich richten op hoe de mensen om hen heen getalenteerd, terwijl ze het gevoel dat ze zelf geen talent te hebben. Echter, zij niet beseffen dat ze bepaalde vaardigheden die anderen niet moeten beschikken. Vele malen, deze onzekerheid is het gevolg van fysieke verschijning als korte lengte, huidskleur, enz. Men moet beseffen dat elke persoon anders is en heeft verschillende vaardigheden. Men moet geen tijd verspillen piekeren over wat je niet hebt, plaats, moet men proberen om uit te vinden iemands verborgen talenten en proberen om ze te ontwikkelen.
Een andere manier om degenen zelfvertrouwen te verbeteren is tot het nemen van uitdagende activiteiten. Het nemen van een project of een activiteit waar u kunt verkennen uw vaardigheden, of waar je bent in staat om nieuwe te leren. Terwijl u werkt aan een project, er is kans dat je misschien het plegen van bepaalde fouten en kunnen ook om gebreken gezicht, maar het is belangrijk om niet te voelen verslagen door hen. Men moet beseffen dat fouten maken deel uit van het leven, en meer dan het eindresultaat, wat echt belangrijk is wat men heeft geleerd van de hele ervaring.
Iets te doen moeite waard zou ook helpen bij het gevoel van eigenwaarde te verbeteren. U kunt deelnemen aan vrijwillige activiteiten voor het opbouwen van zelfvertrouwen, zoals het schoonmaken van uw wijk, het helpen van de armen, een evenement organiseren voor kankerpatiënten, enz. Hierdoor dergelijk werk zal je het gevoel dat u een bijdrage leveren aan andere mensen het leven beleidsvorming en and Dit zou zeker het verhogen van uw trots op jezelf en vervolgens het verbeteren van je zelfvertrouwen.
De meeste van de tijd, de oorzaak is van lage eigenwaarde is kritiek van anderen, zoals familieleden, vrienden of collega's. Als u vindt dat er iemand voortdurend te wijzen op uw zwakke punten aan u, zou het nuttig zijn om een ​​afstand te houden van hem of haar. Engage in dingen te doen die je leuk vindt en vergeet niet om jezelf te belonen wanneer je je doelen te bereiken. Waarderen zelf zal helpen bij het opbouwen van vertrouwen, dat je tijdens de interactie met anderen, die automatisch zou de manier waarop anderen dingen zien over jou veranderen.
Hoe je je eigen achting kinderen te verbeteren?
Eigenwaarde bij volwassenen wordt bepaald door de ervaringen die ze hadden in hun kindertijd. Kinderen die altijd door hun ouders en leerkrachten verweten dat alles wat ze doen hebben de neiging om te groeien tot mensen met een laag gevoel van eigenwaarde. Aan de andere kant, kinderen waarvan de ouders accepteren en lief ze zoals ze zijn leren zichzelf lief te hebben en opgroeien te vertrouwen personen. Ouders en verzorgers kunnen de hulp van eigenwaarde activiteiten voor kinderen om zelfvertrouwen te verbeteren.
Positief denken speelt een grote rol in het houden van een hoge eigenwaarde. Verbetering van eigenwaarde zou helpen een persoon om een ​​positieve houding te ontwikkelen en een goed gevoel over zichzelf. Eigenwaarde is een instrument dat essentieel is voor een persoon om een ​​succesvolle en inhoud leven te leiden.

No comments:

Post a Comment